|
|
It is currently Tue 01.12.2009 19:48
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
|
|
Dobro došli na MyMiniCity FAQ Crew!
Trenutno pregledate forum kao gost, što Vas ograničava da pristupite sadržajima rezervisanim za članove foruma. Učlanjivanjem u našu zajednicu moćićete da postavljate nove teme, učestvujete u diskusijama, komunicirate sa drugim članovima putem privatnih poruka (PM), učestvujete u anketama, uploadujete različite sadržaje i pristupate nizu drugih sadržaja.
Registracija je brza, jednostavna i potpuno besplatna, zato Vas molimo da se pridružite našoj zajednici! |
| Author |
Message |
|
Radovan
|
Post subject: Greške u radu foruma Posted: Wed 14.05.2008 00:01 |
|
 |
| VIP Gold |
 |
|
|
Večeras mi se nekoliko puta desilo da kod postovanja dobijem poruku da tema ne postoji nakon čega iskoči iz teme na viši nivo, a kad je ponovo otvorim, post je regularno upisan. Pokušaj brisanja dvostrukog posta dao mi je poruku da post ne postoji, uz isto iskakanje.
_________________ http://minicity.in/city/ratko
|
|
| Top |
|
 |
|
Radovan
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 00:03 |
|
 |
| VIP Gold |
 |
|
|
| Top |
|
 |
|
Raul Endymion
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 00:14 |
|
 |
| VIP |
 |
Joined: Fri 11.04.2008 15:49 Posts: 319 Location: Beograd, Srbija
|
|
| Top |
|
 |
|
urke
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 06:56 |
|
 |
| Administrator |
 |
Joined: Fri 11.04.2008 09:00 Posts: 410 Location: Kragujevac, Srbija
|
|
Sinoć sam oko ponoći i ja imao problema. Postavljao sam teme u prijavnici od prethodnih dana na unsticky, i kad refreshujem forum, neke spadnu ispod uputstva za postavljanje teme, a neke ostanu iznad (i dalje sticky). Nadam se da je sada sve u redu, pošto smo na free forumu i serveru, svakakve greške su moguće jer nemamo kontrolu nad softverom i mašinom, a i ovo je glupavi phpBB2, šupalj kao sito.
_________________ Moj blog: blog.urosevic.net Moj twitter: twitter.com/urosevic Preslovljivač za OpenOffice.org: OOoTranslit.info
Moj napušteni MMC grad: Shumadija.MyMiniCity.com
|
|
| Top |
|
 |
|
Radovan
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 08:30 |
|
 |
| VIP Gold |
 |
|
|
Sada radi dobro.
Poznati su mi ti problemi s phpBB forumima. Bojim se samo da se, s povećanjem broja članova i poruka ti problemi ne počnu javljati sve češće. Imao sam takav slučaj na drugom forumu koji je bio na plaćenom hostingu i gdje smo imali punu kontrolu nad svim, od baze podataka do koda foruma, i nismo to mogli riješiti pa je admin na kraju instalirao SMF i preselio sve podatke (baze su u velikoj mjeri kompatibilne). Sada radi bez problema.
_________________ http://minicity.in/city/ratko
|
|
| Top |
|
 |
|
urke
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 09:46 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
E, ovde je problem što da bi uzeo dump baze moraš da platiš premium nalog za freeforums.org. A i onda mi se čini da taj binarni dump/backup može da se upotrebi samo za restore baze na freeforums.org.
Ja inače za druge forume koristim SMF, ali nisam našao valjani free forum hosting bez reklama sa SMF softverom.
_________________ Moj blog: blog.urosevic.net Moj twitter: twitter.com/urosevic Preslovljivač za OpenOffice.org: OOoTranslit.info
|
|
| Top |
|
 |
|
Radovan
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 11:50 |
|
 |
| VIP Gold |
 |
|
|
| Top |
|
 |
|
stupi
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 12:51 |
|
 |
| Pričalica |
 |
Joined: Sat 19.04.2008 21:09 Posts: 323 Location: Srbija,Beograd,Borcha
|
|
meni nekad nece da otvori forum posle posecivanja gradova i moram da cekam ali posto nemogu prijavim se posle,to mi se opet desilo danas
| Top |
|
 |
|
krk-ana
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 16:38 |
|
 |
| Poznanik |
 |
Joined: Mon 12.05.2008 22:21 Posts: 37 Location: Krk/Croatia
|
|
Jučer mi je napisao da imam 6556 PM poruka! Loše radi.. gotovo nakon svakog postanja, tema ili (još nesto) ne postoji..
itd..
ja imam svoj forum na niceboard.com sa preko 100.000 postova, sve radi bez problema..
|
|
| Top |
|
 |
|
Zvonimir
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 18:26 |
|
 |
| Administrator |
|
|
Da i ja sam primjetio da u zadnje vrijeme šteka,često kaže;tema ne postoji i slično.
Pročešljat će Urke to malo!
_________________ http://rockand.myminicity.com
|
|
| Top |
|
 |
|
urke
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 18:37 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Na žalost, forum se nalazi na besplatnom hostingu. U pitanju je phpBB2, jedno od najgorih softverskih rešenja koja postoje za forume.
Što će reći, nemam uticaja niti na rad servera niti na rad softvera. Mogu samo da štelujem dozvole članovima, uređujem podforume i takve kozmetičke sitnice. Najbolje bi bilo kada bi sve stajalo na komercijalnom hostingu sa SMF softverom koji je mnogo kvalitetniji, optimalniji i bolji od phpBB a besplatan. Recimo Burek forumi sa mnogo mnogo mnogo poruka (meri se čini mi se milionima) radi kao doksa.
Ali, kad vidimo kako radi MMC, naš forum još i dobro radi 
|
|
| Top |
|
 |
|
krk-ana
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 20:13 |
|
 |
| Poznanik |
 |
|
urke wrote: Na žalost, forum se nalazi na besplatnom hostingu. U pitanju je phpBB2, jedno od najgorih softverskih rešenja koja postoje za forume. Što će reći, nemam uticaja niti na rad servera niti na rad softvera. Mogu samo da štelujem dozvole članovima, uređujem podforume i takve kozmetičke sitnice. Najbolje bi bilo kada bi sve stajalo na komercijalnom hostingu sa SMF softverom koji je mnogo kvalitetniji, optimalniji i bolji od phpBB a besplatan. Recimo Burek forumi sa mnogo mnogo mnogo poruka (meri se čini mi se milionima) radi kao doksa. Ali, kad vidimo kako radi MMC, naš forum još i dobro radi 
pa dada.. sve mi je jasno..
ja sam samo rekla da imam i ja forum na besplatnom hostingu pa sve radi ko avion!
da problem je sto ne mozes preselit forum na neki drugi server koji bolje radi, a da ne pogubiš sve sto je do sada postano.
i tako...
ali znaš sto mozes.. mozes skinuti ove google adse.. koji bi samo da se bogate na našim klikovima... mamicu im!! 
|
|
| Top |
|
 |
|
stupi
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 20:36 |
|
 |
| Pričalica |
 |
Joined: Sat 19.04.2008 21:09 Posts: 323 Location: Srbija,Beograd,Borcha
|
|
| Top |
|
 |
|
krk-ana
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 20:44 |
|
 |
| Poznanik |
 |
|
stupi wrote: ako neko moze da mi pomogne oko ovog problema jer ispadne da nisam posecivao gradove i ispadnem sa liste...
pa recimo probaj otvorit listu za razmjenu u exploreru ili operi, a topik za prijavu otvori u firefoxu, pa probaj tako!
ako ne ... hm.. snimi screenshot i pošalji na forum kao jpeg...
dobro bulaznim jer oko screen shota ima jos 10 stvari za riješit da jpeg ne bude pretežak..
mozda da pricekas nekog pametnijeg? 
|
|
| Top |
|
 |
|
stupi
|
Post subject: Posted: Wed 14.05.2008 20:45 |
|
 |